Kazmaca'ya imam bulamıyoruz

Kazmaca

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek Kazmaca'da köy halkı tarafından dile getirilen ve gazetemizde yer alan ‘İmamsız Köy' haberi üzerine açıklamalarda bulundu. Kendilerinin bir ihmalde bulunmadıklarını belirten Gerek gerekli ilanları yayınladıklarını ancak hiçbi

KAÇ KEZ İLAN AÇTIK

Gazetemizde yer alan ve kamuoyunda geniş yankı bulan ‘İmamsız Köy’ haberinin ardından açıklama yapan İl Müftüsü Gerek Cuma Namazları ve cenazelere karşı hassas bir tutum sergilediklerinin altını çizdi. İmam eksiği olan köylerde taşımalı sistem uyguladıklarını belirten Gerek her hafta Cuma günleri imam temin ettiklerini ve ulaşımı köy halkına ait olmak şartı ile imamı Cuma namazlarını kıldırmak üzere görevlendirdiklerini ifade etti. Gerek ayrıca cenazeler de de aynı hassasiyeti gösterdiklerini ve tüm muhtarların bizzat kendisine cep telefonu ile her an ulaşabileceğini söyledi.

 

İMAMLARIN TERCİHİ ÖNEMLİ

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ciddi bir imam açığının söz konusu olmadığını belirten Gerek imam görevlendirmelerinin tercihe daya lı olduğunu, açtıkları tercihlerde de kimsenin Kazmaca köyünü tercih etmediğini söyledi. Haftalık görevlendirmeler dışında yapabilecekleri hiçbir şey olmadığını belirten Gerek köy muhtarları ile bu konuda istişare halinde olduklarını, köylerde de merkezde de namaz kılınmasının kendilerinin temel amacı olduğunu söyledi. Gerek ayrıca bu tür durumlarda imamların tercihlerinin ön planda olduğunu ve kendilerinin görevlendirme yapamadıklarını ifade etti.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ